Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
07.09.2019
VĚNCE K UCTĚNÍ PAMÁTKY ZESNULÝCH -
VĚNCE K UCTĚNÍ PAMÁTKY ZESNULÝCH - RUČNÍ VÝROBA  - DORUČENÍ KURÝREM AŽ DO DOMU  nabídku našeho eshopu zobrazíte kliknutím na obrázek    číst celé
20.07.2019
PALIVOVÉ DŘEVO
od srpna 2019  OTEVÍRÁME  NOVĚ prodejnu palivového dřeva zásobujeme  kvalitním dřevem z našich lesů  Prahu , Říčany  a okolí.  Dřevo máme sypané, rov... číst celé
20.07.2019
Zatravňovací dlaždice
Nechcete příliš investovat do parkovacího místa na vaší zahradě, ale chcete mít zároveň pevnou půdu pod kolama? ? Jednoduché, nízkonákladové, snadná ... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. Zahrada , rady a zkušenosti - blog
  3. Jak a na jakém dřevu grilovat?
19.06.2018

Jak a na jakém dřevu grilovat?

Lidé v dnešní době dávají přednost před klasickými táboráky raději posezení

třeba i na balkonech, kde rádi grilují.

 

Většina z nich si ale neuvědomuje, že když vytvoří nepropustnou mlhu, tak bude asi něco špatně.

Pojďme se tedy podívat na to, čím a jakým způsobem by se mělo správně grilovat.

 

V první řadě je důležité říct, že pro každé maso se hodí jiný druh dřeva.

 

Rozhodnete-li se grilovat ryby, pak je na rozumné použít ovocné dřevo (nejlépe třešeň) nebo olši.

Na červené maso se zase nejvíce hodí jabloň, ořech nebo dub.

Tyto dřeva dodají masu tu správnou kouřovou chuť.

Drůbež se dá vylepšit olší, jabloní či moruší.

 

Můžeme ovšem grilovat také uzeniny, klobásy, brambory a jiné potraviny, u kterých je vcelku jedno, jaké dřevo na ně použijete.

 

Vždy pamatujte na to, že použité dřevo by mělo být pořádně vyschlé.

My vám nabízíme kvalitní vyschlé dřevo, které od poražení vysychá minimálně rok.

 

 

Nepoddávejte se benzínům, levným olejům ani špatným podpalovačům!

I když použijete nejlepší maso na trhu a to nejlepší dřevo, které existuje a pomůžete tomu benzínem či levným olejem, pak veškerá vynaložená námaha přichází okamžitě vniveč.

Otop vám sice hned chytne, ale všechny spaliny si to namíří přímo do krásného kousku masa.

 

A jak tedy správně grilovat? Základním a nejdůležitějším pravidlem je grilování v žáru, nikoliv v ohni!

Pokud totiž potravinu zasáhnou plameny, které vyvolávají rakovinotvorné látky.

Při grilování vám také může hrozit bakteriální nákaza, která vzniká při používání stejného nářadí na syrové i grilované maso.

 

Existují dva způsoby grilování – rošt a jehlice. Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl?

Rošt slouží zejména pro tenké a ploché porce masa, na uzeniny nebo ryby.

Kdežto jehlice se používá převážně pro neporcovaná kuřata či selata.

Jedná se vlastně o rožnění, při kterém musí docházet k pravidelnému otáčení.

Pak tu máme ještě alobal, na kterém se zpravidla grilují nadrobno nakrájená masa či uzeniny.

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

 

Nabízíme zahradnické a výkopové práce pro Vaše  zahrady

 

        

 

V případě dotazů ,  nás  kontaktujte 

 

 tel. : 777 245 298 , e-mail : josef_urban@volny.cz

 

 

 

 

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.